OM OSS

Företaget är ett familjeägt bolag som har funnits sedan 1990 i Stockholm.
Våra båtar ligger vid Strandvägen och vi kör i hela Stockholms skärgård samt i Mälaren. Skeppare och huvudägare Johan Åkerman är hängiven skärgårdsfantast och båtdiggare. Han är uppvuxen sommartid på en liten kobbe i Blidösundet och lärde sig skickligt att flyta på blöjorna utanför sommarhuset

Intresset för skärgårdsbåtar fick han tidigt genom sina resor med passagerarbåten ”Kung Agne” till stugan. Han läste till fritidsskeppare som 12 åring. Köpte sin första segelbåt vid 15. Han har undervisat i navigation och även i musik vid olika bildningsförbund. Vid sidan om intresset för skärgårdens oändliga värld är musik en stor passion. Johans vision om framtiden är att kunna kombinera sina båda intressen mer professionellt. Han brukar ibland hoppa in som gitarrist i bandet Sumpen Swingsters.

Under flera år körde Atterbom som festivalbåt fram och tillbaka till Stockholms jazz- och bluesfestival. Och under några säsonger har Tranan även fungerat som musikbåt inom olika genrer.

-Det är få förunnat att ha två av sina stora intressen som profession. Inför framtiden vill jag mer levande musik på mina båtar, säger Johan Åkerman.

Ängsholmen Rederi består av:
M/S Tranan som är en stor party drottning från 1935 med ett enormt soldäck.
M/S Rödlöga en f.d. waxholmsbåt som tar Er snabbt ut i den vilda skärgården, till grillen, kobben och solnedgången.

Vår affärsidé är: åka unik båt. äta och dricka det bästa. Uppleva Stockholm och skärgården från dess enda rätta sida.

Om inte någon av våra fartyg kan genomföra eller passar ert arrangemang hjälper vi gärna till med att boka en annan båt hos våra samarbetspartners.

KONTAKTA OSS

ÄNGSHOLMEN REDERI AB

Besöksadress: Strandvägen, kajplats 20, 114 56 Stockholm

Kontor: Mårdvägen 7 167 56 Bromma

E-post
rederi@angsholmen.se

RING OSS

0706020802

E-POSTA OSS PÅ

FÖLJ OSS FÖR UPPDATERINGAR